De Roltrap / 2008 – 2017

De Roltrap | Musings of That Escalator Vlognik is een vlogserie die ontstond in 2008 in het kader van de activiteiten van Huub Koch als European representative en webmaster van Semanal_2008, een Videoblogging initiatief van Rupert Howe en Jay Dedman (Freevlog).

roltrap-demontage

Deelnemers aan het internationale project maakten één filmpje per week gedurende een jaar. De Roltrap is een vlog dat menselijk gedrag op roltrappen in beeld brengt.

semanal-banner

Volgens Bob Timroff, vooraanstaand publicist over videobloggen, behoort Huub Koch, met Michael Schaap, tot de vlogpioniers in Nederland met de langste adem.

Huub werd bekend als Mashup videomaker die series maakt. Hij werkt met bestaande beelden, via een Creative Commons licentie, maar ook met materiaal dat fans hem toesturen of footage dat hij zelf heeft gedraaid. Het is experimentele video waarin hij tevens samenwerkt met elektronische muziekmakers als The Kirbi en Unlike Noise. Voor The Weekly Vlog, het archief van zijn overige videoblog-activiteiten (ook gestart in het kader van Semanal_2008 en de Yahoo Videoblogging Group) maakte hij 70+ vlogs.

Michael Schaap en Huub Koch in Ontdek Vloggen

Huub Koch deed veel onderzoek naar stromingen en stijlen van videobloggen en digital storytelling en publiceerde hierover op zijn website, tegenwoordig online als archief (zichtbarezaken.wordpress.com) en op videoblogging.info.

Spread uit Web TV

Zijn essays over videoblogging verschenen in Web-tv: van internet-tv tot videobloggen, en Ontdek Vloggen: over vloggen en internet tv zie de spreads boven en beneden. Beiden onder redactie van Bob Timroff en uitgegeven bij Van Duuren.

webtv2

Huub produceerde ook trailers voor theater (Simon Versnel), poëzie (Ilja Leonard Pfeiffer), literatuur (Julie O’Yang) en een zeer succesvolle crowdfundingvideo voor literair tijdschrift Extaze op voordekunst.nl.

Zijn vlogs waren ’live’ te zien op ’De vertrekhal van Verbeelding (NL2008)’, ’Dutch Video Art Under The Stars’ (USA2009), ’Blogart’ (NL2009) en ’Dropstuff, platform for media-art’ (EU2010). Zie De Roltrap Live.

Begin 2017 besloot Koch met het project De Roltrap te stoppen, om zich bezig te houden met andere activiteiten. Alle 50 vlogs van 2008 – 2017 kun je vinden op deze site, die net als zijn andere websites (uit de periode 2000 – 2017) fungeert als archief.

Vanaf 2018 is Huub Koch te vinden op Now or Never.


An English Translation of this text can be found here.


ARCHIVES

HUUB KOCH – PORTFOLIO (DUTCH)
ZICHTBARE ZAKEN – CREATIVITY FOR BUSINESS (DUTCH)
DE ROLTRAP – MUSINGS OF THAT ESCALATOR VLOGNIK (BILINGUAL)
THE WEEKLY VLOG – BY HUUB KOCH (VIDEO)
DE LICHTENDE KAMER – THE POETRY PROJECT (DUTCH)


VIDEO BLOGGING ARCHIVES (Semanal_2008 and beyond)

VIDEOBLOGGERS (OVERVIEW)
MASTERS OF VIDEOBLOGGING (OVERVIEW)
CLASSICS OF VIDEOBLOGGING (OVERVIEW)
SEMANAL_2008 (SMALL OVERVIEW)
DIGITAL STORYTELLING (OVERVIEW)
STORYTELLING (OVERVIEW)
THE WEEKLY VLOG (SITE) + (SMALL OVERVIEW)
FREE LISTENING (OVERVIEW)
PODCASTING (OVERVIEW)


roltrappers

Met blogcollega Peter de Kock op de Maastunnel-roltrap in Rotterdam.


Tags: De Roltrap, escada rolante, escalator, escaleras mecánicas, escalier mécanique, Musings of That Escalator Vlognik, Rolltreppe, scala mobile, Videoblogging


5 gedachten over “De Roltrap / 2008 – 2017

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: